Nieuws

 

Mei

  Reactie van de BPBI op uitzending Nieuwsuur

Ook de BPBI ziet dat de kosten van bewindvoering, die door gemeenten vaak vanuit de bijzondere bijstand wordt vergoed, sterk toenemen. De behoefte aan zicht en grip op de kwaliteit van bewindvoering deelt de BPBI. Wat de BPBI niet deelt is de visie dat bewindvoering het probleem is en dat de hele sector over één kam wordt geschoren.

  07-05-2018

 

April

  Van de voorzitter

Onze collega Eline van Buuren gaat ons, na 5 jaar werkzaam te zijn voor onze vereniging, helaas verlaten. Vanaf 1 mei start zij een nieuwe uitdaging bij Mobilock B.V. Uiteraard bedanken wij haar bijzonder hartelijk voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar nieuwe job. Wij weten zeker dat ze het ontzettend leuk vindt als u haar nog een persoonlijk berichtje stuurt. Doe dat dan wel vóór 18 april, want dat is haar laatste werkdag op het verenigingsbureau.

Julia den Hartogh

  05-04-2018

  Vacature communicatie adviseur

Ter versterking van ons team op het verenigingsbureau zoeken we een gedreven en ervaren communicatie adviseur. Lees hier de volledig vacaturetekst >>

Heeft de vacature uw interesse gewekt en bent u aantoonbaar gekwalificeerd? Stuur dan vóór 1 mei as. uw cv voorzien van motivatie naar bestuur@bpbi.nl. Inhoudelijke vragen kunnen worden gesteld aan Julia den Hartogh, voorzitter BPBI (06-81195859).

  05-04-2018

  BPBI Bewindvoerdersdag 2018

Op dinsdag 2 oktober aanstaande vindt de BPBI Bewindvoerdersdag plaats. Dit jaarlijks terugkerend congres is een uitstekende gelegenheid om nieuwe kennis en inzichten op te doen en om bij te praten met branchegenoten en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar is de locatie 1931 Congrescentrum te 's-Hertogenbosch. Zet u het vast in de agenda?

Heeft u interesse om als standhouder deel te nemen aan de informatiemarkt tijdens de BPBI Bewindvoerdersdag? Stuur dan een e-mail naar info@bpbi.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor de editie 2018.

  05-04-2018

  Pilot kwaliteitsbewaking

De BPBI heeft de kwaliteit van onze beroepsgroep zeer hoog in het vaandel staan. Recent zijn, in samenwerking met een aantal leden, pilots gestart waarbij de mogelijkheden van verschillende vormen van kwaliteitsbewaking worden onderzocht. Het doel is het bewerkstelligen van een verminderde regeldruk met als belangrijke randvoorwaarde dat er geen afbreuk wordt gedaan aan onze huidige kwaliteitsstandaard.

  05-04-2018

  Klacht accountant

Sinds 2015 moeten BPBI leden voor hun jaarlijkse audit een keuze maken uit een door de BPBI geïnitieerde pool van accountants. Deze accountants moeten een speciale cursus volgen, waarbij ingezoomd wordt op het vak van beschermingsbewind en inkomensbeheer. Toegevoegde waarde voor leden is dat zij een sparringpartner hebben die goed op de hoogte is van de branche.

Naar aanleiding van signalen hebben wij een klacht ingediend over een accountant uit de pool die vooraf dossiers voor de steekproef bekend maakte. Uitspraak door de tuchtrechter zal plaatsvinden over tien tot vijftien weken. Lees meer >>

  05-04-2018

  Wist-u-dat? (nieuwsbrief april 2018)

- Een overzicht van in februari uitgekomen landelijke rapporten rondom schulden is gepubliceerd. Lees meer >>

- Het Actieplan Ouderen in veilige handen is met een halfjaar verlengd. Lees meer >>

- Het sociaal domein Maastricht-Heuvelland heeft een convenant Beschermingsbewind 2018-2019 opgesteld in het kader van 'Samen Verder'. Lees meer >>

- Nibud heeft een workshop over financieel opvoeden ontwikkeld. Lees meer >>

- Op onze website zijn altijd actuele vacatures te vinden in onze branche.

  05-04-2018

 

Maart

  Legal Entity Identifier (LEI)

Vanaf begin 2018 zijn banken verplicht alle beleggingstransacties te rapporteren aan de toezichthouders met vermelding van een Legal Entity Identifier (LEI), als gevolg van de Europese richtlijn MiFID II. De LEI is een wereldwijde unieke code om een onderneming of rechtspersoon te identificeren.

Ook organisaties die namens een natuurlijk persoon de beleggingsbeslissing kan nemen (zoals een bewindvoerder of een curator) moeten geïdentificeerd worden met een LEI. Dit geldt voor iedere rechtsvorm met of zonder rechtspersoonlijkheid. (dus ook eenmanszaken, stichtingen en maatschappen moeten een LEI aanvragen). Organisaties die kunnen beschikken over een effectenrekening van een natuurlijk persoon (al dan niet middels een volmacht) moeten ook een LEI aanvragen.

Aanvragen
U kunt hier een LEI aanvragen. Houd er rekening mee dat de Kamer van Koophandel kosten in rekening brengt voor uw LEI. Het duurt gemiddeld 10 werkdagen na ontvangst van uw betaling voor u de LEI per e-mail ontvangt.

  29-03-2018


 

 
Copyright © 2014 Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI). Alle rechten voorbehouden.
Webdesign by ICT United | netwerkbeheer & webdesign