BPBI Bewindvoerders in Nieuwsuur

Gisteravond zond Nieuwsuur een item uit over mensen in problematische schulden met daarin twee BPBI bewindvoerders en hun cliënten. De uitzending is naar aanleiding van het vrijdag uitgekomen rapport van de Nationale ombudsman ‘Invorderen vanuit het burgerperspectief’. Dit rapport wordt morgen behandeld in de Tweede Kamer.

BPBI bewindvoerders Aat van Rhijn en Yekta Nasir zitten in het item met hun cliënten aan tafel. Tijdens dit gesprek komt naar voren wat het effect van het hebben van problematische schulden op hen heeft; Leven in angst, met depressie en het niet meer ervaren van rust zijn beelden die zij schetsen.
Bewindvoerders als Aat en Yekta zetten zich als specialisten dagelijks in voor mensen in dergelijke situaties en richten zich in eerste instantie op het stabiliseren van hun financiën.

De uitzending schetst dat voor een groot aantal mensen regelingen en voorzieningen van de overheid te ingewikkeld en moeilijk toegankelijk zijn. Wanneer er dan schulden ontstaan, is het risico dat deze snel oplopen groot.

BPBI kan zich vinden in de aanbevelingen van de Nationale ombudsman, die o.a. de aanbeveling doet voor het opstellen van een behoorlijkheidskader waarmee de overheid zich confirmeert en inzet voor het voorkomen van verdere schulden.

In de schuldenketen is niet op alle onderdelen toezicht. Voor bewindvoerders is dat anders. Op bewindvoerders wordt toezicht gehouden door middel van diverse kwaliteitscontroles.
Deze controles worden uitgevoerd door het Landelijk Kwaliteitsbureau (LKB) en de rechtbank.
BPBI Bewindvoerders worden aanvullend gecontroleerd door branchevereniging BPBI om de kwaliteit van de dienstverlening van deze bewindvoerders continu verder te professionaliseren.

Kijk de uitzending hier terug. Item begint rond 28e minuut.

Ook het NPO radio 1 besteedde gisteren aandacht aan dit onderwerp. Klik hier voor de uitzending. Tijdsblok fragment 17:00 – 18:00 uur, bij 37 minuten.

 

Met vriendelijke groet,

BPBI

 
Copyright © 2014 Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI). Alle rechten voorbehouden.
Webdesign by ICT United | netwerkbeheer & webdesign